Véletlenszerű kép fotótárunkból.

Környezeti politika

SIMON PLASTICS KFT. KÖRNYEZETI POLITIKÁJA

 

Simon Plastics Kft. a fenntartható folyamatos fejlődés elvének megfelelően kívánja szolgálni a környezet védelmét és megóvását. Tevékenységünk, szolgáltatásaink ésszerű környezetbarát kialakítását, folyamatos továbbfejlesztését ezek érdekében valósítjuk meg, ezzel is hozzájárulva a jövő generációk létfeltételeinek, lehetőségeinek biztosításához.

 

A társadalmi környezet gazdagítása, a külső és belső kommunikáció az érdekelt felekkel, a természeti erőforrások optimális igénybevétele és hatékony felhasználása, a hulladék mennyiségének megfelelő mértékű csökkentése környezettudatos gondolkodásunk része.

 

Az ügyvezetés és valamennyi munkatársa elkötelezett a minőségi munkavégzés mellett a környezetvédelem, a környezetszennyezés megelőzése, a környezetterhelés minimalizálása, valamint a környezeti teljesítmény folyamatos javítása iránt. Mindezek érdekében környezetirányítási rendszert (MSZ EN ISO 14001) vezettünk be és működtetünk a vállalkozás minden telephelyén, valamennyi tevékenységi körére.

 

A környezettudatos elkötelezettségünk az alábbi elvek mentén valósulnak meg:

 • Az MSZ EN ISO 14001 szabvány szerinti környezetközpontú irányítási rendszerünket folyamatosan fejlesztjük.
 • A megfelelési kötelezettségeinknek (jogszabályokban foglalt követelményeknek és egyéb előírásoknak) maradéktalanul megfelelünk és partnereinktől is ezt várjuk el.
 • Együttműködünk az érdekelt felekkel (megrendelők, hatóságok, önkormányzatok, beszállítók, stb.).
 • Törekszünk arra, hogy tevékenységünk környezeti hatásait és kockázatait minimalizáljuk, valamint energia és anyagfelhasználásunkat optimalizáljuk és gazdaságilag ésszerű határokon belül csökkentsük.
 • Minden szükséges intézkedést megteszünk a környezetszennyezés, a környezeti veszélyek és károk megelőzése érdekében.
 • Arra ösztönözzük beszállítóinkat, hogy velünk megegyező irányvonalat képviseljenek.
 • Alvállalkozóink és üzleti partnereink kiválasztásánál is jelentős szempont munkájuk környezetre gyakorolt hatása.
 • A termelési folyamatokban folyamatosan vizsgáljuk a minőség és a környezeti hatások összhangját, és annak megvalósulását.
 • A tevékenységünkhöz köthető jellemző kockázatokat és lehetőségeket, környezeti tényezőket - veszélyes anyagok felhasználása, veszélyes és nem veszélyes hulladékok keletkezése, gépek berendezések üzemeltetése -, és azok hatásait elemezve célkitűzéseket és azok eléréséhez terveket fogalmazunk meg. Céljaink megvalósulását objektív működési adatok alapján képzett fajlagos mérőszámok alkalmazásával követjük nyomon.
 • Tudatosabbá, szabályozottabbá tesszük tevékenységünket azzal, hogy dolgozóinkkal ismertetjük, mit kell tenniük a környezet védelme érdekében illetve a környezettudatosságuk erősítését, a környezet iránti fokozott elkötelezettségüket rendszeres képzéssel segítjük elő. Célunk, hogy természetes igényükké váljon az a környezet, amelyben érdemes élni.
 • Környezeti teljesítményünket rendszeresen felülvizsgáljuk a bevezetett és folyamatosan fejlesztett - az ISO MSZ EN 14001 szabvány követelményeinek megfelelő -, környezetirányítási rendszer működtetése során.

 

Vállalatunk minden munkatársától elvárjuk, hogy tevékenységét környezeti politikánk elvei szerint végezze.

 

Vissza a kezdőlapra